Update 18 december 2023
Op watiknietbegrijp zijn in de loop van 12 jaar vragen gesteld en antwoorden opgeschreven. Ze kenmerken 'een bocht in de tijd' met alle beperkingen van die tijd en van degene die de vragen stelt en de antwoorden opschrijft. De kwaliteit van de 27 hoofdstukken is verbeterbaar. Ze doen de titel van de website eer aan. De schrijver heeft ontwikkelingen doorgemaakt (zie Kroniek juni 2012 Geestreiziger). Gedachten over uiteenlopende thema's zijn vastgemaakt aan inspiratiebronnen, een stapje verder gebracht. Wat er in de loop der jaren zo bij elkaar is komen te staan (geobjectiveerd), is tijdens de ontwikkeling nooit te overzien.
Nu wel. Door deze wijze van herinneren kom je te weten wat je vindt. Dat bleek toen aflevering 27 van het laatste hoofdstuk 27 'Afstemming' af was. Het stuk is geen synthese van de voorgaande hoofdstukken. Maar elk van die hoofdstukken veronderstelt dat 'evangelie' en die 'methode' van ziel gestuurd afstemmen.
Ermee verder gaan ligt voor de hand, zolang het leven duurt. Maar het leven stopt.
Update juli en augustus 2023
In augustus 2023 verschenen tot nog toe acht afleveringen over 'de slimme ziel' in hoofdstuk 27 'Afstemming'. De meest recente zijn (20) 'De slimme ziel baart een nieuwe oorsprong', (22) 'Eenendertig argumenten contra de slimme ziel' en (23) 'Stikstof slimme ziel activisme (IACDERA)'. De andere vijf afleveringen zijn aflevering (13) 'Het model van de slimme ziel' tot en met aflevering (17) 'Het model van de slimme ziel van een 5-jarig jongetje'. Er volgen er nog een paar. De 12 eraan voorafgaande afleveringen verschenen eerder. Aflevering (12) van 27 'Afstemming' gaat over Gerard Snels. Juni 2023 Aflevering (9) 'Immuum celebraar met emiraat - over vesprekingen' van hoofdstuk 24 'Sprakeloos' (eindelijk). Mei 2023 Aflevering (11) 'The large and fast Trojan horse of AI', (10) 'Je moet eens wat vaker naar je zuster luisteren' en (6-2) 'Dansen van woorden' in hoofdstuk 27 'Afstemming' geplaatst. April 2023 Gurvitch en Habermas komen weer ter sprake in aflevering (9) 'Sociologiejongens'. Ook aflevering (8) 'Het paard' is geplaatst. 'De oogst' (uit 2005) sluit het hoofdstuk (als Proloog) af.
Update mei en juni 2023
Nieuwe afleveringen zijn aan hoofdstuk 27 toegevoegd. Het zijn er nu 11. Ook is eindelijk aflevering (9) 'Immuum met emiraat' van hoofdstuk 24 'Sprakeloos' afgemaakt en geplaatst.
Update maart 2023
Begin van het nieuwe hoofdstuk 27, Afstemming. In gesprek met. Weer in een aantal afleveringen. Aflevering (1), (3) en (4) zijn geplaatst. Ook is aan hoofdstuk 5 Regimetransformatie een actueel paper toegevoegd over het gedachtengoed van Ulbo de Sitter.
Update 23 januari 2023
Hoofdstuk 26 Ervaring en zo verder is af. En aangevuld met een stuk van de hand van Sjef Vleeskens.
Het hoofdstuk is geplaatst in het blokje 'Van de schrijfezels' (h. 22-26).
Het bestaat uit twee delen: 1 Interview van ervaring en 2 Filosofie en ervaring. In het nieuwe jaar wordt verder gewerkt aan hoofdstuk 25 Rue du Cheval Blanc 13.
Update 10 oktober 2022
De nieuwe inhoudsopgave pagina (1 Voorstelling) is gerealiseerd. Sprakeloos (h. 24) is afgesloten.
Nu wordt verder gewerkt aan de 'schrijfezels' 25 Rue du Cheval Blanc 13 en 26 Ervaring en zo verder.
Update 17 juli 2022
Hoofdstuk 24 Sprakeloos in 18 afleveringen.
Vandaag besluit ik dat aflevering 18 de laatste aflevering van hoofdstuk 24 Sprakeloos wordt.Sprakeloos (1) De uroloog (pdf) (14 maart) heeft veel mooie reacties opgeleverd. Dank allen. Het is door vriend en componist/violist/enterprise architect Marcel Dohmen in een strijkkwartet omgezet, dat bij wijze van proef is uitgevoerd.
Sprakeloos (2) 1e chemo en De steen (pdf) lange versie (8 april) gaat over de 1e chemo, maar vooral over wat ik om me heen op de behandelzaal en in de samenwerking tussen verpleegkundigen zag. De korte versie pdf is gedeeld met de afdeling Oncologie. En door hen met herkenning en instemming begroet. De lange versie bevat een interpretatie van Camus' verhaal La pierre qui pousse.
Sprakeloos (3) Rondom de 2e chemo (pdf) (30 april) gaat over de 2e chemo, maar nu met nieuwe observaties op de behandelzaal.
Sprakeloos (4) Bevrijding van Intieme vreemden (pdf) (5 mei) loopt vooruit op de 3e chemo over twee weken. Deze gaat over de Bevrijding en over de bevrijding na een zware dag waarin de chemo en de kankercellen met elkaar in hevig gevecht waren en ik alleen maar energie (in)leverde. Met een wonderbaarlijke wederopstanding de dag erna. Met genoeg energie om in te gaan op Intieme vreemden van Paul Verhaeghe, op overeenkomsten, op punten van onderzoek. Op 6 mei heeft dat een mooi gesprek met twee vrienden opgeleverd, uitkijkend over de Rijn bij de Wageningse Berg.
Sprakeloos (5) De verborgen stad (pdf) (12 mei) gaat over de jaarlijkse foto die gemaakt wordt van de mensen die het jaar ervoor kanker kregen. De mensen die er inmiddels niet meer zijn worden herinnerd door lege plaatsen. Technisch vernuftig kan elk gezicht op de foto, elke lege plaats zijn of haar verhaal vertellen. De jongeren staan vooraan, de ouderen achteraan, mannen en vrouwen verdeeld. Hoe brengen ze hun kankercellen die de onderbouw en het huis hebben overgenomen en hun bovenbouw, hun ziel, hun innerlijke stem, weer tot een nieuw gedeeld thuis?
Sprakeloos (6) Ophaalbrug omlaag (over zelfsturing en dataïsme pdf) 21 mei. Over de vervolgstrategie van de geest die samen met de gezonde cellen en de huurlingen de kankercellen tot een convenant probeert te verleiden. Waarbij zij weliswaar nu nog de toegang tot de poort achter de ophaalbrug, de technische installaties in en buiten het slot en de grote keuken in handen hebben. Maar die zullen moeten gaan delen en zich als gasten gaan gedragen. Want iedereen accepteert het feit dat we er voortaan mee zullen moeten samenleven. Maar ze kunnen zich wel anders gaan gedragen. Verder schoolt de geest zich in Wij, nihilisten (Schnitzler) en in twee verklaringskaders (mechanisme en autonomie) in de systeembiologie (Bich & Bechtel). Tekent zich te midden van de huidige crises een nieuwe 'denkstijl' af die momentum en volume qua disciplines en 'werkers' heeft?
Recent zijn pdf's geplaatst van de volgende afleveringen:
(10) Lijfloflied
(11) 'Hier lig ik dan in het fietsenhok'
(13) De lariks en de ossentong
(14) Functioneel toveren (alleen 14-2, 14-1 volgt)
(15) 23 juni, half zes 's ochtends op La Pernice
(16) Het hekje tussen leven en dood
Er wordt nog gewerkt aan:
(9) Immuum met emiraat - over je vesrspreken
(17) De vierde vrouw
(18) Opgraving van uitgangspunten
___________________________________________________________
(12) Omdraaiende eeuwige liefde zal nooit op de website verschijnen.
Update 29 april 2022
Sprakeloos 1 (pdf) en volgende over ziek zijn zie Tot slot(Speechless1 and more about being ill, see Tot slot). Of ga voor alle Sprakeloos afleveringen naar hoofdstuk 24
Sinds maart 2021 staan op vier 'schrijfezels' in mijn schrijfatelier de volgende onderwerpen (everyday activities in my 'writing studio' since March 2021):
Korte doorloop van:
22 'Startnotitie voor het geval ik nog een keer terugkom' ('Quick start on returning after death')
23 'Zola, of: over taal in filosofiebeoefening' ('Zola, or: about language in doing philosophy')
25 'Rue du Cheval Blanc 13'
26 'Ervaring en zo verder'
Hierna volgt van elk stuk een korte indruk van de inhoud.
1 'Startnotitie voor het geval ik nog een keer terugkom'
Samenvatting Stel je voor, je komt nog een keer terug. De tijd is als een ‘touwslagerij’. De kans is groot dat actuele vraagstukken binnendringen in de individuele en collectieve levens. Problemen zitten klem tussen een invalide geraamte dat voor oplossingen moet zorgen en de ‘illusie van beheersing’ in communicaties daarover. Voor het beoordelen van die problemen tijdens je leven in de ‘touwslagerij’ beschikken we over feiten, perspectieven en ideeën. Zo’n idee is dat van materie en geest, of van de kracht van ‘samen’. Ga naar hoofdstuk 22
Een Naschrift naar aanleiding van het lezen van Intieme vreemden (2021) van Paul Verhaeghe sluit de Startnotitie af.
2 'Zola, of: over taalopvattingen in filosofiebeoefening'
Samenvatting In het beoefenen van filosofie kun je net als in het leven zelf niet om taal heen. Taal zoals we die dagelijks gebruiken, maar ook taal als onderwerp van filosofische beschouwing. Over wat je er wel en niet mee kan of mag. Aan de hand van Wittgenstein (4) respectievelijk van Adorno (5) worden in dit stuk twee taalopvattingen in filosofie beoefening beschreven.
Overeenkomsten en verschillen worden belicht. Voor we daar aan toe komen wordt na een Inleiding en enkele facetten van taal ingegaan (1) op woorden in taal op hun plaats hebben, (2) literatuur en (3) filosofie. De opbrengst (6) van de vergelijking tussen Wittgenstein en Adorno corrigeert mijn eerdere opvattingen zowel over filosofie als over taal en nuanceert het deterministische accent (noodzaak en toeval, natuur en betekenis) in de Startnotitie. Ga naar hoofdstuk 23
3 '13 Rue du Cheval Blanc'
Een voorstudie aan de hand van uniek archiefmateriaal over het leven van Franse familie van mijn vrouw, Annemiek Bolscher. Zij gaat een biografische roman schrijven over haar uitzonderlijke tante en haar bijzondere leven met man (filmproducer van o.m. Z van Costa Gavras) en beroemde schoonmoeder (schrijfster van Histoire d'O, redacteur van Gallimard). Als haar onderzoeksassistent maak ik hier alvast een beginnetje met een schets van dat leven. Braque, Picasso, Paulhan, Malraux en wie al niet kwam er voor een zondagse lunch of gewoon om wat te praten, te roddelen, plannen uit te werken, cultuur te produceren (schetsjes, schilderijen, verhalen, gedichten, boeken achter latend) over de vloer. Een eindeloos interessante stoet mensen in hun normale, alledaagse levens. Heel veel briefmateriaal van Yourcenar en andere schrijvers. Als publieke figuren internationaal bekend genoeg om eretekens van verschillende landen in ontvangst te mogen nemen. Een genot om in zo'n archief rond te mogen duinen. En er van alles bij te mogen verzinnen. Het blijft pers slot van rekening fictie. Want dit leven is al lang voorbij.
fragment
Plaats van handeling is het revolutionaire klimaat tussen beide wereldoorlogen in Frankrijk. Anne Declos wordt in 1907 geboren en heeft een bijzondere achtergrond (meertalig, poly seksueel, intercultureel) en bijzondere talenten. Op jeugdige leeftijd ontsnapt ze door een ‘geheim leven’ uit de realiteit van een verkeerd huwelijk waar ze al wel een kind uit heeft. Dubbelleven wordt voortaan haar handelsmerk. Elk mens is tot dubbelleven in staat, Anne ontwikkelt zich in Frankrijk in en periode vanaf de jaren ’30 tot stijlicoon.
Anne verkeert in het milieu van de Action Française met bedenkelijke invloed van vrienden en van een minnaar met verkeerde ideeën en contacten in verkeerde kringen (nationalisme, internationaal fascisme). Jong Rechts strijdt in Frankrijk voor een Nieuwe Orde: geestelijke bevrijding van de mens uit het burgerlijke individualisme en uit de persoon tot consument abstraherend kapitalisme, uit de illusie van maatschappelijke en sociale ‘vooruitgang’ door wetenschap, uit Nietzscheaans nihilisme en de verklaarde dood van God.
Voor de nieuwe generatie moet de geest nieuwe waarden en nieuwe ideologieën produceren. Jonge auteurs moeten daarover schrijven en publiceren in eigen media (toen nog tijdschriften en boeken). En die ideeën via massabewegingen in praktijk brengen. Anne levert daaraan allerlei bijdragen, onder meer via haar kennis van Engelse literatuur en poëzie. Ook een rol voor jeugdvriend van Anne, Maurice Blanchot. Met wie alles later, net als met Anne, uiteindelijk ook wel goed komt.
De erotische roman Histoire d'O van Pauline Réage verschijnt in 1954. Een schandaal met rechtszaken en al. Niemand weet wie de schrijver is. Onder andere wordt Sartre verdacht als auteur. Pas na haar overlijden in 1998 wordt bekend dat Anne (bij het publiek bekend onder een ander pseudoniem: Dominique Aury) daarvan de schrijfster is. Met haar vermogen tot dubbelleven verbeeldt Anne in de Histoire een zich met geest en lichaam volledig aan het mannelijke (andere) en hetzelfde Geslacht (vlees) onderwerpende vrouw. Dat lijkt een ultieme mannenfantasie die alleen door een man geschreven kan zijn. Maar vanuit het perspectief van de onderworpen vrouw is het boek ook te lezen als omdraaiing van de machtsverhouding tussen alle betrokkenen. Dankzij de mate waarin de hoofdpersoon extremer dan wie dan ook in staat is tot 'onderworpen zijn'. Later noemt Anne dit boek een poging tot correctie van misvattingen over de moraal van vrouwen.
Het boek wordt een internationale bestseller in het genre van de erotische literatuur en is vele malen verfilmd, tot aan de dag van vandaag toe. Met vele ‘simili’ zoals nog recent 50 Shades of grey. Elk boek dat in het genre van de erotische literatuur verschijnt leidt opnieuw tot stijgende verkoop van (vertalingen) van Histoire (en van de voorgangers als De Sade of Les Liaisons Dangereuses van zijn 18e eeuwse tijdgenoot Laclos). Dus er is veel geld mee verdiend, dat weer cultureel werd ingezet voor andere projecten. Ga naar hoofdstuk 25
Door deze drie 'schrijfezels' (allen in een meer of minder ver gevorderd stadium van afronding), en door discussies met proeflezers over fragmenten uit die teksten, móest ik wel een vierde 'schrijfezel' neerzetten:
4 'Ervaring en zo verder' - ervaring als een onmisbare laag van algemene kennis die toegang geeft tot het niet conceptuele, niet geïdentificeerde en anders talige (zoals mythen en muziek).
14 april 2021
De proloog, drie delen (leven, fictie, filosofie) en de epiloog van het essay Dubbelleven zijn geplaatst in hoofdstuk 1 'Angst en liefde in leven en [ fictie ]'.
Daarmee komt het eind van het project in zicht.
Today drafts of the different parts of the essay 'Double lives' (chapter 1, 'Anxiety and Love in Life and [ Fiction ]') were published on this website.
The project is getting close to the finish line.
27 oktober 2020
Since November 2019 the project 'Anxiety and Love in Life and in [ Fiction ]' is my main concern. No more organizations, systems, design and change.
Just those two emotions, seen from the existential mode, analyzed and interpreted from philosophical sources as diverse as Adorno and Hacker/Wittgenstein, Nussbaum and Colombetti and many more. In the fiction part of the research I hope to interprete a number of novels that have contributed to my awareness of the spectrum of anxiety and love experiences that are possible in real life. How are those fictional experiences in life interwoven with real experiences?
In chapter 1 the outcome of this research will gradually be published.
At present you can find there a first impression of the manual (in 7 steps) with which friends, family and myself are conducting a 'free' research beyond academic norms, but with sincere interest in the subject. Currently I am still working on steps 5 (philosophy of emotions) and 6 (fiction, e.g. literature) of this manual.
This manual has been used, criticized and improved with and by others. They apply it to their own experiences of anxiety and love. The exchange of their results brings me everyday new and exciting insights in the many faces of this subject. And a deepening of our relationships as well.
Today is quite special again. I received a magnificent and unexpected present from Federica Gregoratto. She had a fine dialogue (with Yves Bossart) about her very interesting work on love, that was broadcasted yesterday in Switzerland.
That is how I found out that both her work and mine lead in the same directions, so she saves me a lot of work. Not only by this dialogue but also by different articles from her. Maybe some exchange with her in the future will be possible.
In order to share her ideas in the Netherlands with my friends I decided to translate (though not always literaly) the contribution of Gregoratto to the Sternstunde Philosophie into Dutch. Best of course is to view the broadcast itself (click on Federica).
Part I of that translated dialogue is available in chapter 21. And here.
(to be continued)
6 mei 2020
Vanaf november 2019 houd ik me alleen nog maar bezig met literatuur en filosofie.
Tussen april en november 2019 is het Vijfluik over constructivisme en sociaal constructionisme geproduceerd (hoofdstuk 1). In de kroniek van dat project (hoofdstuk 1 | 5) kun je nalezen wat in dat proces allemaal gebeurde.
Nu staat op mijn 'schrijfezel' 'Angst en liefde in leven en [ fictie ]'
Ik lees terug in de literatuur die mij ooit de taal verschafte om die twee emoties te verwoorden. Taal die ik mij heb eigen gemaakt. Je zou kunnen zeggen: fictief ervaren emoties die verweven geraakt zijn met reëel ervaren angst en liefde. Hoe dringen die woorden door in situaties waarin je angst of liefde ervaart? Wat draagt dat bij aan mogelijkheden om werelden te openen (of juist gesloten te laten)?
Natuurlijk zoek ik me daarbij tegelijk een weg in de filosofie en bestudeer op die wijze opnieuw een aantal filosofen aan wie ik mij eerder heb opgetrokken. Waarmee hebben zij mijn denken over angst en liefde gevoed? Wat is daarvan onderdeel van mijn zelf in relatie tot anderen geworden?
Maar ik zoek ook naar jongere filosofen en wetenschappers die vanuit hele andere achtergronden en ervaringen dan die van mij met filosofie en literatuur bezig zijn. En heb daar al een paar bijzondere vondsten gedaan waar ik echt blij mee ben.
Het project brengt me dagelijks nieuwe genoegens en af en toe ook weer een hoop verwarring: zit het echt zo?
Soms kijk ik maar gewoon even naar Zjef Vanuytsel en Sarah Bettens in Als je zomaar weg zou gaan
Voor de zomer van 2020 verwacht ik de eerste resultaten van deze filosofische huisvlijt toe te kunnen voegen aan deze website.
23 augustus 2019
De website is precies een jaar in de lucht. Dezelfde dag dat mijn vader en moeder 75 jaar getrouwd zouden zijn. Een bijzondere datum.
23 augustus 1944 was tot aan een of andere recente dag tijdens de afgelopen hittegolf het warmterecord. Dat stond dus ook bijna 75 jaar. Nu gaan we daar jaar over jaar overheen.
Al beloofde ik vele mensen dat ik in deze update vandaag eens wat reacties van lezers en gebruikers met anderen zou delen: het gebeurt (weer) niet (sorry, Paul).
Ik krijg er af en toe reacties op die mij positief in de oren klinken. Zullen we het daar maar even bij laten?
Dan kom ik er ooit misschien nog wel eens uitgebreider op terug.
Voorlopig ben ik nog even bezig met het vijfluik over constructivisme en sociaal constructionisme. Zie daarvoor de vernieuwing aan het begin van de voorstelling.
12 juni 2019
Terug van Toscaanse warm-familie-bad-ervaringen breng ik een paar veranderingen aan op Watiknietbegrijp. Tijdens die vakantietijd heb ik wel het Internationale Systeemfestival van Sioo gemist. Was een succes heb ik gehoord.
Dan de veranderingen op watiknietbegrijp. Deel 1 Voorstelling begint nu met twee hoofdstukken over constructivisme en sociaal constructionisme. Het eerste is mijn eigen
'vijfluik' over constructivisme waar ik nog dagelijks aan werk, het tweede een kritisch artikel van Jac Christis over het realisme-constructivisme debat.
Daarna volgt in hoofdstukken 3-20 de 'oude' tekst van het project 2016: het onderzoek naar de (her)structurering van culturele ervaring.
Op de eerder vermelde Internationale Systeemweek is ook de boekdoop gehouden van Kessener & van Oss, Meer dan de som der delen. Maar liefst 44 artikelen (2 van mij) over systeemdenken.
7 juni 2019
Meegenomen en tijdens de vakantie gelezen/beluisterd:
Jos Kessels reageerde enthousiast op de gedachten die ik naar aanleiding van het lezen/luisteren van zijn nieuwste boek heb geformuleerd in Voorstelling voorbij (pdf)
25 maart 2019
Voornemens kun je wel maken, zo blijkt maar weer. Ze realiseren is iets anders.
Het lukt me niet. Een simpele reden: ik probeer nu al meer dan vier maanden een bibliografisch overzicht te maken over constructivisme en sociaal constructionisme.
Onder 1 voorstelling zie je de aankondiging van het nieuwe hoofdstuk 19. Maar de tekst ontbreekt. Want hoe verder ik met die tekst kom, hoe minder ik blijk te weten. Dat is wel een héél boeiend vertrekpunt voor een workshop over sociaal constructionisme en niet weten. Er staat iets op het spel. Wat het precies wordt is nog onbekend. Het zou zo maar kunnen dat op dit punt de website zelf om een grafisch herontwerp vraagt. Kortom: zolang ik de tekst over constructionisme niet 'af' heb zal ook het overzicht van gebruikersreacties op deze website, zoals in november beloofd, een goed voornemen blijven. "Moar 't kump goe, 't kump goe"!
23 november 2018
Volgende update - hoe zijn de eerste reacties van de lijst van 100 mensen?
Die aankondiging een tijdje geleden, was gemakkelijker dan de uitvoering ervan. De tijd ontbreekt om de vele reacties (van de meeste werd ik echt blij) adequaat te verwerken en hier neer te zetten. Want ik heb teveel werk dat eerst af moet, je bent een Nazo of je bent het niet.
Dus de volgende aankondiging is dat ik op 23 februari 2019 wel dat overzicht van reacties op dit multimediaboek in websitevorm zal geven, dat dan precies een half jaar in de lucht is.
Dan is er ook al weer heel veel bij gekomen, kan ik je melden.
Als ik je niet meer zie of spreek: alvast een goed uiteinde en een prettige jaarwisseling.
Laten we zeggen uiterlijk 23 augustus 2019.
23 augustus 2018
Watiknietbegrijp is vanaf vandaag online - 100 mensen ontvingen bericht - de produktie van dit multimediale boek in websitevorm begon in april met het grafisch ontwerp door Trudy Willems en het technisch ontwerp in mei door Gloedonline - de rest - veel, maar ook leuk werk - heb ik zelf gedaan tussen juni en 23 augustus.
Harrie Regtering (1949) was tot september 2019 een NogActieveZelfstandigeOudere (Nazo). Nu wijdt hij zich nog enkel aan literatuur en filosofie.
Hij begon op zijn 16e te werken in de elektrotechniek. Zijn loopbaan bracht hem verder in de detailhandel, de overheid, het bedrijfsleven en de universiteit. Sinds 1988 werkte hij zelfstandig (samen).
Steunend op zijn werkervaring en afgeronde studies bedrijfssociologie en sociale filosofie (Nijmegen) heeft hij verschillende organisaties opgezet en geleid en was hij (internationaal) actief als onderzoeker en adviseur (werk, organisatie en ICT) en als programmamanager van incompany trajecten (organisatie en verandering). Publicaties in boeken en tijdschriften.
Was actief als adviseur bij organisatiestructuurontwerp en -verandering, als docent Analyse en Ontwerp bij de Radboud Management Academy en als begeleider van de Systeemweek van Sioo, waarin hij ook workshops over de systeemtheorie van Thompson en van Luhmann gaf. Daarover staan twee bijdragen in Brechtje Kessener en Leike van Oss, Meer dan de som der delen. Systeemdenkers over organiseren en veranderen (Management Impact, april 2019)
Vanaf november 2019 besteedt hij al zijn tijd aan literatuur en filosofie. regte061@kpnmail.nl - 0610347566